Crisp New Office is More Than Meets the Eye

Rowland Design’s new Indianapolis headquarters began life as a one story, nearly windowless office building. It’s location on the newly developed Indianapolis Cultural Trail demanded much more.

Rowland Design Before and After

 

As a second floor was added, the building’s orientation was changed to focus on and welcome the activity of the trail.  Fundamentally designed for efficiency and to enhance our design process, all spaces radiate off the hospitality of the two story lobby core.  The ground floor houses conference and library functions while the second floor is devoted to the design studio and business support staff.

Exterior Before and After

Driven by functionality, both the interior and exterior celebrate the construction materials used as underlying structure and refined finishes.  Sunshades on the exterior of the building cut energy consumption while they add depth to the façade and provide a kinetic experience to users of the trail.  A paneled wall in one conference room glides away to become the enclosure of another.

Interior Before and After

Posted by: RDIAdmin on October 2, 2014 @ 4:44 pm
Filed under: Architecture,Design

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.